Новий Kögel Lightplus Coil: більше корисного навантаження при транспортуванні катушок

07.09.2018

Новий напівпричіп Kögel Lightplus Coil - напівпричіп легкої конструкції для перевезення катушок і бухт, також володіє відмінними рисами причепів Kögel покоління NOVUM - оптимізованим профілем зовнішньої рами і поліпшеним кузовом. Kögel Lightplus Coil оснащується рамою і кузовом, спеціально оптимізованими з корисного навантаження і вазі. Маючи незначну власну масу від 5420 кг з індивідуальним оснащенням і 5790 кг в базовій комплектації, він є вкрай економічним в дорозі. Технічна загальна вага становить 39 000 кг, а технічне навантаження на сідельно-зчіпний пристрій становить 12 000 кг.

Висота шийки рами шасі Kögel Lightplus Coil, оптимізованої для більшого корисного навантаження і виготовленої у вигляді полегшеної сталевої конструкції, становить 120 мм. Зменшення на 60 мм в порівнянні з попередньою моделлю Light Coil створює переваги в частині корисної внутрішньої висоти. Висока міцність і довговічність, незважаючи на меншу кількість застосовуваних матеріалів, забезпечуються за рахунок використання високоякісної дрібнозернистої сталі. У ніші для катушок з серійною довжиною 7200 мм можна перевозити катушки і бухти діаметром від 900 до 2100 мм з максимальним розподіленим навантаженням не більше 27 тонн на 1,5 м. Для кріплення вантажів в серійному виконанні встановлені дві пари гнізд для стійок в ніші для катушок, одна пара гнізд для стійок на початку лотка спереду і одна пара на відстані приблизно 2050 мм для кріплення стійок квадратного перетину.

Kögel Lightplus Coil має сертифікат на систему кріплення вантажів згідно DIN EN 12642, стандарт XL.

Серед іншого, нова пневматико-світлова консоль на передній стінці, яка розподіляє зусилля по рамі за допомогою лонжеронів, новий профіль зовнішньої рами, який значно спрощує доступ до точок кріплення Vario Fix, і змінювані гнізда рейок висувних і кутових стійок. У базовій комплектації Kögel Lightplus Coil передня стінка, включаючи передні об'ємні кутові стійки, а також задні кутові стійки і портальна двері задньої стінки виготовлені з алюмінію.

В якості опції для напівпричепа Lightplus Coil доступна система кріплення вантажів Kögel Coilfix. Система Coilfix включає одну затискну балку, чотири стійки квадратного перетину з гаками для важких вантажів і кріпленням для розпірних трубок, дві розпірні трубки, а також по три стропи й натяжних ременя для розчалювання по діагоналі. Таким чином забезпечується фіксація з геометричним замиканням. Завдяки приляганню затискної балки і вставних стійок по великій площі виключається ймовірність пошкодження катушок і бухт.

З опціональним обладнанням з полегшених конструкцій, таким як алюмінієві диски, алюмінієві сідельні опори, алюмінієві баки з запасом повітря, алюмінієва дуга даху тенту, бічний захисний пристрій з алюмінію і легкі шини, його корисне навантаження стало ще більше. Напівпричіп LightplusCoil додатково може бути оснащений опціонально системою видалення льоду. Довгий надувний повітряний шланг розташован під тентом. В надутому стані шланг притискає тент вгору, роблячи дах двосхилим, тим самим легко і зручно видаляючи воду, що скупчилася, й також  сніг і лід. Таким чином, водії виконують свій обов'язок по видаленню води і льоду з тентових дахів вантажних автомобілів перед початком поїздки, запобігаючи серйозній аварії в результаті падіння крижаних брил.

Для простого і швидкого кріплення зсувного тенту в складеному положенні Kögel Lightplus Coil оснащений новим стопором Kögel EasyFix. Стопор Kögel EasyFix не тільки утримує зсувний тент в своєму становищі, але і дозволяє просто розкласти його без повторного розкріплення після закінчення процесу навантаження. Система підвищує ефективність і безпеку в процесі навантаження і розвантаження. Для підвищення безпеки руху та запобігання нещасним випадкам на поворотах причіп легкої конструкції оснащений опціональними миготливими бічними габаритними ліхтарями. До додаткового індивідуального оснащення відносяться механізм підйому осі, багатосекційні задні габаритні ліхтарі Kögel LUXIMA, світлодіодна фара заднього ходу Kögel LUXIMA, гумовий захисний буфер, кріплення для вставних планок, кріплення для вставних стійок, сталевий трап і багато іншого.

Модульна система дозволяє реалізувати відомий регульований кузов Kögel FlexiUse також і в напівпричепах Kögel Lightplus Coil покоління NOVUM. У передній частині кузова доступні вісім варіантів регулювання з кроком 25 мм, ззаду - чотири варіанти з кроком 50 мм, таким чином, висоту кузова в передній і задній частині можна незалежно один від одного регулювати в діапазоні 200 мм. Завдяки цьому забезпечується можливість повсякденного перевезення вантажів при внутрішній висоті в світлі від 2700 до 2900 мм спереду або від 2750 або 2950 мм ззаду.

Для напівпричепів Kögel Lightplus Coil покоління NOVUM також передбачені різноманітні можливості індивідуального оснащення. До нього відносяться, наприклад, різні пакети кріплення вантажів, оснащення для морських ролкерних перевезень на суднах і поромах з супроводом, бічні борти, кузов Strong & Go, орні двері з легких і дуже міцних термореактивних сендвіч-панелей з відомим по авіації ніздрюватим заповнювачем і багато інше.

У напівпричепа Kögel Lightplus Coil вся рама захищена від корозії шляхом нанесення нанокерамічного покриття катафоретичним методом Nano-Ceramic plus KTL з подальшим нанесенням УФ-лакофарбового покриття.